Nieten Zollservice, s.r.o.

Špecialista na colné služby

 NIETEN

História


V roku 1924 založil Albert Kretschmer spolu s Carlom-Augustom Nietenem z Duisburgu v sudetskom mestečku Tetschenu firmu NIETEN, medzinárodný podnik pre prepravu dreva, a od roku 1927 z nej postupne vybudoval - ako jediný spoločník firmy - najväčší špedíciu, zaoberajúcu sa prepravou dreva v vtedajšom Československu a Rakúsku. Dcéra Alberta Kretschmera, pani Christl Lastovka-Kretschmer a jej syn Klaus Lastovka pokračovali v budovaní rodinnej firmy otváraním pobočiek a kancelárií, špecializovaných na poskytovanie colných služieb v stále sa rozrastajúcej Európe.

V roku 1992 vstúpila spoločnosť Nieten Internationale Spedition na český trh a postupne vybudovala sieť hraničných a vnútrozemských pracovísk, špecializovaných na poskytovanie colných a prepravných služieb.

V roku 2001 vznikla na Slovensku spoločnosť Nieten Zollservice, ktorá poskytuje colné odbavenie na celom území Slovenskej republiky.

V roku 2003 vznikla spoločnosť Nieten Serwis Celny v Poľsku, ktorá ponúka prepravné služby, skladovanie tovaru vo vlastnom sklade a colné služby na celom území Poľskej republiky.

V roku 2009 vznikla v Česku spoločnosť Kontisped s.r.o, ktorá zabezpečuje prepravné služby, skladovanie tovaru a ďalšie súvisiace služby - ako uvoľňovanie tovaru v EÚ prístavoch a vystavovanie tranzitných dokladov z EÚ prístavov, a na ktorú Nieten CZ v rámci zachovania neutrality a skvalitnenie služieb previedol činnosť spojenú s dopravou a špedíciou.

V roku 2020 bola v Česku spoločnosťou Nieten Internationale Spedition CZ, spoločnosťou Kontisped a nemeckou spoločnosťou EMOLOG GmbH založená spoločnosť EMOLOG CZ s.r.o. Spoločnosť ponúka colné služby so špecializáciou na E-Commerce, najmä so Švajčiarskom.

Sme držiteľmi certifikátu

Alternate Text

AEOC 600016042700080

Kontakt

Horárska 12,
Bratislava | PSČ 821 09

(+421) 2 5827 1843

(+421) 908 795 773